Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.01.2018

  У ТОКУ ИНФРАСТРУКТУРНИ РАДОВИ ЗА ПОТРЕБЕ ФАБРИКЕ “ЦУМТОБЕЛ” И НОВЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ

  У ТОКУ ИНФРАСТРУКТУРНИ РАДОВИ ЗА ПОТРЕБЕ ФАБРИКЕ “ЦУМТОБЕЛ” И НОВЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ

  На подручију Радне зоне “Виноградарски институт” у Градској општини Палилула, у току је изградња водоводне и канализационе инфраструктуре и приступних саобраћајница. Вредност радова је око 85 милиона динара, од чега су средства која издваја град око 40 милиона динара. Из републичког буџера издвојено је 45 милиона динара за изградњу колектора који ће одводити отпадну воду.

  По речима градоначелника Ниша Дарка Булатовића, који је са сарадницима обишао ову локацију, на којој се гради фабрика Цумтобел, ради се на изградњи водоводно-канализационе мреже и два приступна пута у дужини око 300 м. „У оквиру пројекта и уговора који смо преузели као град осим изградње инфраструктуре која недостаје, водоводне и каналзационе мреже, изместићемо и Суводолски поток, изградити колектор и приступну саобраћајницу, тортоаре, расвету“, наводи градоначелник. Динамика радова прати уговорене рокове па се завршетак радова очекује до 20.фебруара.

  Први производи из фабрике „Цумтобел“ би требало да изађу маја месеца. Овај нови индустријски потез у општини Палилула има око 18 хектара површине, од чега 11 хектара заузима компанија Цумтобел, док ће преостала површина бити потенцијална локација за будуће инвеститоре. Завршетком радова добија се целина која у потпуности задовољава постојеће инфраструктурне потребе, али и будућих компанија које би могле овде да инвестирају.(Д.Видојковић, ЕКОполис)