Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 24.11.2016

  У БЕОГРАДУ СЕ ОДРЖАВА СКУПШТИНА СКГО

  У београдском „Сава центру", данас (24. новембра) је почела са радом Скупштина СКГО. На заседању 44.Скупштине СКГО, осим највиших представника градова и општина, учествују и други домаћи високи званичници, представници Владе Србије и ресорних министарстава, републички посланици, представници дипломатског кора, владиних и невладиних организација и институција, међународних донаторских организација, као и асоцијација локалних власти из других земаља са којима СКГО има успостављену сарадњу. У раду Скупштине СКГО учествује и делегација Градске општине Палилула Ниш коју предводи председник општине Александар Ждрале са сарадницима, Маријом Брајдић, начелницом Управе, која ће у овом мандату СКГО-а председавати Одбором за системска питања и управу и Слободанка Ђорђевић Младеновић, секретаром Скупштине општине Палилула. Највеће годишње окупљање градоначелника и председника општина и овога пута биће прилика да се током једног дана размотре најважније теме у области локалне самоуправе. У уводном делу Скупштине, учесницима ће се обратити представник града Београда у својству града-домаћина, високи представници Владе Србије, Делегације Европске уније и земаља донатора Краљевине Шведске и Швајцарске Конфедерације. Такође, своје учешће у уводном делу Скупштине и обраћању учесницима најавила је и Гудрун Мослер - Торнстром, председница Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе. У завршници уводног дела, председник СКГО поднеће извештај о кључним активностима у периоду између две скупштине. Главна питања која ће се разматрати на Скупштини су: Програм економских реформи за период 2017-2019. године, услови за привлачење инвестиција и унапређење локалног економског развоја, као и нова законска решења о локалној самоуправи. Очекује се да ће конструктиван дијалог учесника Скупштине допринети дефинисању праваца и приоритета деловања СКГО у наредном периоду. Скупштина ће, такође, разматрати и одлучивати о питањима од значаја за рад СКГО као институције. У оквиру радног дела Скупштине биће разматрани предлози докумената и одлука важних за рад и функционисање СКГО. (Д.В)

  У београдском „Сава центру“, данас (24. новембра) је почела са радом Скупштина СКГО. На заседању 44.Скупштине СКГО, осим највиших представника градова и општина, учествују и други домаћи високи званичници, представници Владе Србије и ресорних министарстава, републички посланици, представници дипломатског кора, владиних и невладиних организација и институција, међународних донаторских организација, као и асоцијација локалних власти из других земаља са којима СКГО има успостављену сарадњу.

  У раду Скупштине СКГО учествује и делегација Градске општине Палилула Ниш коју предводи председник општине Александар Ждрале са сарадницима, Маријом Брајдић, начелницом Управе, која ће у овом мандату СКГО-а председавати Одбором за системска питања и управу и Слободанка Ђорђевић Младеновић, секретаром Скупштине општине Палилула.

  Највеће годишње окупљање градоначелника и председника општина и овога пута биће прилика да се током једног дана размотре најважније теме у области локалне самоуправе. У уводном делу Скупштине, учесницима ће се обратити представник града Београда у својству града-домаћина, високи представници Владе Србије, Делегације Европске уније и земаља донатора Краљевине Шведске и Швајцарске Конфедерације. Такође, своје учешће у уводном делу Скупштине и обраћању учесницима најавила је и Гудрун Мослер – Торнстром, председница Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе. У завршници уводног дела, председник СКГО поднеће извештај о кључним активностима у периоду између две скупштине.

  Главна питања која ће се разматрати на Скупштини су: Програм економских реформи за период 2017-2019. године, услови за привлачење инвестиција и унапређење локалног економског развоја, као и нова законска решења о локалној самоуправи. Очекује се да ће конструктиван дијалог учесника Скупштине допринети дефинисању праваца и приоритета деловања СКГО у наредном периоду. Скупштина ће, такође, разматрати и одлучивати о питањима од значаја за рад СКГО као институције.

  У оквиру радног дела Скупштине биће разматрани предлози докумената и одлука важних за рад и функционисање СКГО. (Д.В)