Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 31.03.2017

    ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЛАЗАРЕВЦА МЕДИЈАТОР УНАПРЕЂЕЊА САРАДЊЕ ДВЕ ОПШТИНЕ

    У оквиру активности на 18.Међународном сајму туризма у Нишу, председник Градске општине Палилула, Александар Ждрале разговарао је са Снежаном Гајић, директорком Туристичке организације Градске општине Лазаревац о унапређењу сарадње. Градске општине Лазаревац и Палилула су пре пет година потписале Споразума о „успостављању трајне пословне сарадње, унапређењу рада локалних самоуправа и интензивирању примене достигнућа у раду, а све у циљу побољшања квалитета живота грађана.“ Тада је договорено да сарадња обухвати „све облике повезивања локалних самоуправа, ради остваривања и обезбеђивања заједничких интереса важних за развој Градске општине Палилула Ниш и Градске општине Лазаревац“.

    По речима Снежане Гајић, Туристичка организација градске општине Лазаревац је основана је пре три године са идејом да обавља послове развоја, очувања и заштите туристичких вредности на територији Лазаревца. Наш град, чија је културна баштина достојни чувар успомене на Колубарску битку, страдалну и славну страну српске историје, организатор је бројних манифестација, па смо заинтересовани да раније постављене циљеве конкретизујемо, нагласила је директорка Туристичке организације.

    Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале нагласио је значај сарадње општина и градова у региону. Општина Палилула има богато културно историјско наслеђе и располаже значајним туристичким потенцијалима. Наше две општине имају пуно тога заједничког. Мислим да сарадња Лазаревца и Палилуле треба да буде интезивнија закључио је Ждрале. То можемо остварити јер постоји обострана жеља. (Д.В.)