Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 05.01.2021

  ТРАДИЦИЈА СА КАЛЕНДАРОМ УСПЕШНИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА СЕ НАСТАВЉА

  ТРАДИЦИЈА СА КАЛЕНДАРОМ УСПЕШНИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА СЕ НАСТАВЉА

  Промoција и уручење КАЛЕНДАРА за 2021.годину „НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА“ у општини Палилула, обављена је 5.јануара у кабинету председника општине, уз поштовање мера заштите од CORONE19 вируса. Пријем је обављен у три дела. Председник општине Палилула Братислав Вучковић и члан општинског већа проф.др Мишко Живић прво су разговарали са представницим Специјалне школе Бубањ и Школе „Царица Јелена“, затим са директорима седам основних школа а завршни разговор обављен је са представницима средњих школа и факултета.

  „Градска општина Палилула, у својој Стратегији развоја значајан простор је посветила повезивању образовања, науке и локалне самоуправе, Наша активност, истакао је на пријему представника школа и факултета председник општине Братислав Вучковић, усмерена је пре свега на унапређење и реформисање рада у основним и средњим школама и на факултетима са подручја Палилуле, едукацији и усавршавању запослених и незапослених кадрова, неговању научног подмлатка, размени научних и стручних информација.

  „Тринаести пут за редом, остварили смо идеју да се најбољи ученици школа и студенти факултета, који се школују на територији Градске општине Палилула, нађу на оригиналном општинском Календару за 2021.годину. У специфичним околностима рада, условљеним заштитом од пандемије COVID19, након позивног конкурса, добили смо имена 161 ученика и студента. ОНИ СУ НАЈБОЉИ у 2020.години у ГО ПАЛИЛУЛА.

  Фотографије општинског календара за 2021. су настајале у аутентичном амбијенту општине Палилула и дело су Драгана Живковића, тв сниматеља и уметничког фотографа и самих ученика-студената. Након уручења календара Братислав Вучковић је представницима образовних установа честитао новогодишње и божићне празнике и пожелео добро здравље, пуно успеха у образовању и животу и успешну сарадњу. (ЕКОполис, Д.Видојковић)