Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 15.09.2016

  СУСРЕТ И ДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ПАЛИЛУЛЕ, ДОЉЕВЦА И МЕРОШИНЕ

  СУСРЕТ И ДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ПАЛИЛУЛЕ, ДОЉЕВЦА И МЕРОШИНЕ

  У Градској општини Палилула приређен је пријем за делегацију Удружења пензионера Града Ниша-Општине Палилула, Општине Дољевац и Општине Мерошина. Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале и председница Скупштине ГО Палилула Адриана Анастасов, пожелели су успешну сарадњу и лепо дружење члановима ових организација, који су се окупили у општини Палилула у оквиру програма бољег упознавања, размене искуства и дружења особа трећег доба из суседних општина.

  По речима Здравка Шемића, члана општинског Већа Палилуле и председника Општинског удружења пензионера Палилуле, овај сусрет пензионера Ниша-Палилуле, Дољевца и Мерошине, иницирао је Властимир Гоцић потпредседник Удружења пензионера Ниша. Идеја је прихваћена и ево угостили смо наше колеге. Обишли смо Спомен парк Бубањ упознали их и са другим знаменитостима општине Палилула. Председник општине Палилула Александар Ждрале истакао је да општина Палилула учествује у сагледавању и подршци решавању тешког социјалног положаја у коме се налази већина пензионера. Важно је да омогућимо да се целокупна друштвена заједница укључи у стварање бољег и хуманијег односа према пензионерима и побољшању њиховог положаја у друштву, нагласио је председник Ждрале.

  Сарадњом са Удружењем пензионера наше активности имаће још боље резултате. Председник Удружења пензионера Мерошине Томислав Стевановић и његов колега , председник Општинског удружења пензионера Дољевца, Бранимир Ђорђевић, изразили су велико задовољство овим сусретом и захвалили на добром пријему и организацији. По најновијим статистичким подацима, у Србији има укупно 1,7 милиона пензионера. Удружење пензионера Града Ниша једно је од најстаријих у Србији и ове године обележава 70.година постојања.