Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.04.2018

  САДРЖАЈНА РАСПРАВА О НАЦРТУ СТРАТЕГИЈЕ ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  САДРЖАЈНА РАСПРАВА О НАЦРТУ СТРАТЕГИЈЕ ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  У Нишком културном центру одржана је Трибина о нацрту Стратегије за младе Градске општине Палилула са Акционим планом 2018-2022. Учеснике скупа, међу којима је било представника Канцеларије за младе Града Ниша-општине Палилула, ученичких парламената образовних установа, организација цивилног друјштва,  поздравила је Марија БРАЈДИЋ, начелница Управе Градске општине Палилула.

  Она је истакла да су млади носиоца развоја општине Палилула. „То смо јасно записали и у нашој Стратегији развоја општине. У границама наших могућности, као јединица локалне самоуправе Града Ниша, залажемо се за активно учешће младих у свим сегментима друштвеног живота кроз повећано разумевање за потребе младих, и бржу интеграцију младих преузимањем активног учешћа, нагласила је Брајдићева. Стратегија за младе 2018–2022. општине Палилула је документ који младе позиционира не само као субјекте омладинске политике већ и као актере одговорне за планирање, реализацију, мониторинг и евалуацију исте. Њихове проблеме и начине решавања истих, очекивања и надања везана за садашњост и будућност, преточен је у приоритете, циљеве, мере и активности Стратегије за младе ГО Палилула.

  Циљ ове трибине, по очекивању организатора, био је да се чује глас младих који живе на територији Градске општине Палилула, да се у отвореном разговору сазна више о положају младих у овој средини, проблемима у образовању, запошљавању, о безбедности, интересовањима, да се та сазнања преточе у конкретне мере у оквиру општинске Стратегије за младе, која ће у наредном периоду бити основа активности на побољшању статуса младих. Према попису из 2011. године у Градској општини Палилула живи 14.435 младих, што је око 20 одсто од укупног становништва које живи на територији општине Палилула.(Драган Видојковић)