Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.06.2016

  СТАРТОВАЛА 3.МОРАВСКА РЕГАТА-УЧИТЕЉ „ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ“

  СТАРТОВАЛА 3.МОРАВСКА РЕГАТА-УЧИТЕЉ "ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ"

  На обали Јужне Мораве, поред села Клисурице у општини Дољевац, стартовали су учесници 3.Моравске регате “Учитељ Виден Јовановић“. Након поздравне речи Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула, и Горана Јовановића, сина учитеља Видена, чланове посада је упознао са правилима ове спортско рекреативне активности Нинослав Миленковић из Удружења рекреативних риболоваца „ЕКО ФИШИНГ“. Међу овогодишњим учесницима регате била је и екипа Руско-Српског хуманитарног центра.

  По речима Бобана Џунића овај спортско рекреативни програм, који је већ постао традиција у општини Палилула, има за циљ да прикаже вештине и спретност учесника, које захтева рафтинг као екстремни спорт, да промовише здрав начин живота, лепоте Јужне Мораве и активности заштите животне средине. Очекује се да учесници регате, након трочасовне пловидбе, исплове у селу Лалинац, где је организован дочек уз пригоду свечаност, рибљу чорбу и културно-забавни програм.

  Регата се организује у спомен на Видена Јовановића, учитеља ОШ „Бранко Миљковић“у Нишу, који је испољио велику храброст, спашавајући своје ученике из Власинског језеру, Градска општина Палилула установила је 2014.године одржавање рекреативно-спортске манифестације МОРАВСКА РЕГАТА -„УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ на Јужној Морави у спомен на овај догађај. (Д.Видојковић)