Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 05.03.2018

  КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ О СТАЊУ ВОДОТОКОВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА

  КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ О СТАЊУ ВОДОТОКОВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА

  Сви водотоци на подручју града Ниша су у значајном опадању тако да је ситација на целом градском подручју много повољнија него протеклог викенда, изјавио је 5.марта у Градској кући, на конференцији за новинаре, заменик градоначелника Ниша др Милош Бањђур. Он је казао је Нишава опала за 30 центиметара у односу на максим који је постигнут за викенд, а у опадању су и реке које се уливају у Јужну Мораву.

  Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале изјавио је да је протеклог викенда било проблема са бујичним водама у селу Габровац и са подземним водама у Новом Селу, а данас прети опасност изливања Јужне Мораве у селу Лалинац.„Због појаве подземних вода у Новом Селу су поплављене две куће. То насеље има проблем са поплавама јер већи део насеља има септичке јаме које се изливају приликом обилнијих падавина, долаљском подземних вода. Такође и мештани доприносе лошем стању тиме што затрпавају отпадом канале који служе за одвод атмосферских вода“, рекао је Ждрале. Он је подсетио да су представници општине Палилула заједно са градским јавно-комуналним предузећима, пре свега „Медианом“ и „Наисусом“ предузели све мере како би стање на терену што пре било нормализовано.

  О стању на терену говорили су и председник Градске општине Црвени Крст Милан Милутиновић, председник општине Пантелеј Братимир Васиљевић, члан Већа Градске општине Нишка Бања Милош Миленковић као и представници Градске општине Медијана.(Д.В. ЕКОполис)