Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 22.12.2020

  СТАБЛА БЕЛОГ ЈАСЕНА У ПАРКУ ВРТИЋА ЦРВЕНКАПА

  СТАБЛА БЕЛОГ ЈАСЕНА У ПАРКУ ВРТИЋА ЦРВЕНКАПА

  Малишани вртића „ЦРВЕНКАПА“ засадили су 22.децембра петнаест стабала белог јасена у парку свог вртића и постали део велике акције “Зосади свој хлад” у којој грађани и организације бесплатно добијају саднице за свој крај. Активност је отпочела у просторијама Градске општине Палилула.

  Председник општине Братислав Вучковић са сарадницима, замеником председника општине Лазаром Динићем и представницима Канцеларије за младе општине Палилула, разменио је поклоне и уручио саднице белог јавора директорки Јавне предшколске установе „Пчелица“ Ниш Светлани Митић. По утврђеним правилима акције, грађани који преузму саднице могу да засаде бели јасен само у свом дворишту или на свом поседу.

  Након садње, потребно је да се фотографишу поред стабла и фотографију пошаљу администратору акције. Уз саднице деца вртића Црвенкапа добила су упутство за садњу, таблу за уписивање свог имена, датума садње и имена партнера који је обезбедили саднице

  Акцију “Засади свој хлад” организује Градска општина Палилула – Канцеларија за младе, у сарадњи са ЈКП Медиана и Зеленим развојним центром у Сремској Митровици.(ЕКОполис, Д.Видојковић)