Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 05.11.2016

  „СПОРТСКИ ДАН НА ДЕЛИЈСКОМ ВИСУ“

  "СПОРТСКИ ДАН НА ДЕЛИЈСКОМ ВИСУ"

  Општина Палилула осим што подржава рад спортских клубова, уз помоћ Града улаже и у спортско-рекреативне активности становника како на градском подручију тако и на селу, како би становници ових насеља, посебно млади, имали простор за окупљање и рекреирање, квалитетно провођење слободног времена. Подршка ФК «Делијски Вис», који је захваљући ентузијазму нове управе, поново на теренима Делијског Виса окупио децу и младе, израз је наших настојања, каже Александар Ждрале, председник општине Палилула, да се друштвени живот у насељима општине обогати новим садржајима.

  У присуству градоначелника Ниша Дарка Булатовића, ресорног већника града за спорт Бранислава Качара, овог викенда одржана је манифестација „Спортски дан на Делијском Вису“ – „Играмо срцем, водимо осмехом“. Младе спортисте-фудбалере, бројне госте, чланове КУД Абрашевић, Клуба стреличара, представнике савета грађана, поздравили су председник Градске општине Палулула Александра Ждралета и градски већник Бранислав Качар.

  Једно од стратешких опредељења општине Палилула је промоција спорта и здравих стилова живота. Предности за развој спорта на Палилули, осим географског положаја представљају и бројна природна и материјална добра, спортски објекти и кадрови, као и манифестације у спорту, попут ове која је данас обогатила друштвени живот становника овог дела Палилуле, истакао је председник општине Александар Ждрале. Уз подршку града урадили смо и реконструисали бројне спортске терене у Паси Пољани, Сувом долу, Бербатову, Бубњу, Међурову…Захваљујући „прекограничној сарадњи“ уређен је спортски комплекс у Паси Пољани. Отворена је и „спортска зона“ у основној школи „Бранко Миљковић“, у оквиру програма који је реализован у партнерству са општином Берковица у Бугарској и уз подршку ИПА фондова ЕУ.

  Од спортских манифестација, ове године, општина Палилула је у сарадњи са организацијама цивилног друштва организовала 3.Моравску регату „Виден Јовановић“, подржала је рад КК „Нониус“ и организацију Државног првенства у даљинском јахању и Коњичко текмичење у прескакању препона-КУП „Св.Петка“. Током лета подржано је организовање спортке манифестације – турнира у малом фудбалу у Мрамору, који више од тридесет година подстиче становнике, посебно младе да кроз грађански активизам унапреде садржаје у својој средини. У истуреном одељењу ОШ „Десанка Максимовић“ у насељу „9.Мај“, постављена је балон сала. Општина је подржала завршетак ове инвестиције и обезбедила потребне дозволе о коришћењу објекта. Значајна је и активност на осмишљавању рада кампова младих – посебно извиђача у простору спортско-рекреативног и туристичког подручја „Бубањ“ али и активност на уређењу девастираног подручија поред Јужне Мораве које је веома погодно за развој рекреативног и спортског туризма овог дела општине Палилула. (ЕКОполис, Д.В.)