Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 14.12.2017

  СНИМАЊЕ ФИЛМА О ДЕСКУ СТАНОЈЕВИЋУ И У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  СНИМАЊЕ ФИЛМА О ДЕСКУ СТАНОЈЕВИЋУ И У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  Председники Градске општине Палилула, Александар Ждрале примио је екипу документарног филма „Живот је мјузикл-Десимир Станојевић Деско“, доаена глуме и позоришног редитеља Десимира Станојевића, редитеља документарног филма Владимира Ристића и продуцента пројекта Оливера Пауновића.

  У веома срдачном разговору истакнуто је да општина Палилула подржава реализацију пројеката и стваралаштво истакнутих појединаца као један од стратешких приоритета свог развоја. У форми документарца, филм прати живот и стваралаштво познатог нишког глумца Деска од његових дечачких дана проведених на Палилули до данас.

  „Одрастао сам на Палилули. Када сам чуо да би моји пријатељи снимали филм о мени, био сам одушевљен, јер се филмови снимају углавном за људе који нису више међу живима. Изразио сам жељу да помогнем колико могу и ево данас сам овде са вама, рекао је Десимир Станојевић. Ово је пето филмско остварење у продукцији City Marketing Centrа, каже Оливер Пауновић, које на најбољи начин промовише Град Ниш и ствараоце ове средине, често запостављене од већих продуцентских кућа и јавног медијског сервиса. (Текст-фотографије, Д.Видојковић, ЕКОполис)