Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 13.09.2020

  СЕЧЕЊЕМ СЛАВСКОГ КОЛАЧА – ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ОБЕЛЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ „САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“

  СЕЧЕЊЕМ СЛАВСКОГ КОЛАЧА - ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ОБЕЛЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ „САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА"

  Градска општина Палилула обележила је своју крсну славу, Сабор српских светитеља у недељу, 13.септембра 2020.године, у храму Светог Николе у Нишу (Св.Николаја Мирликијског чудотворца). Госте је по традицији дочекао председник општине Братислав Вучковић са сарадницима, замеником Лазаром Динићем и члановима општинског Већа, председником Скупштине Николом Божићем и заменицом председника Бојаном Јовић.

  Протојереј ставрофор и ректор Богословије, Милутин Тимотијевић са свештенством нишке епархије обавио је традиционални обред „резања славског колача“. Домаћин овогодишње славе био је Александар Ждрале. Славском окупљању, које је одржано уз ограничен број гостију уз примену мере заштите, присуствовао је председник Скупштине Града Ниша и некадашњи председник општине Палилула Бобан Џунић, као и представници градских општина. Братислав Вучковић је овим поводом честитао свим Палилцима славу олштине.

  „Ово је време када постављамо циљеве које треба да испунимо, али ти циљеви морају да буду реални како би се и остварили, истакао је Братислав Вучковић, председник општине Палилула. Наша општина има велике проблеме као једна од најразуђенијих општина у граду. Потребно је пуно рада. Председник општине Палилула је додао да општина има пуну сарадњу и даје пуну подршку граду јер општине без града, у датим околностима, не могу да самостално да функционишу. Приоритет свих приоритета је каналисање отпадних и атмосферских вода.

  „Многи централни делови Палилуле немају изграђену канализацијону мрежу а да не говоримо о околним селима. То је проблем који морамо што хитније да решавамо. Грађани морају да буду свесни да се то не може реши за неколико дана“- нагласио је председник Вучковић. Већ смо кренули са уређењем простора поред железничке пруге, а пред нама је и сређивање Старог гробља које је део историје нашег града.“ (Д.Видојковић)

  ТВ ЗОНАплус: КОМУНАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА ПРИОРИТЕТ ПАЛИЛУЛЕ