Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 07.04.2017

  САСТАНАК О РЕФОРМАМА У ЈАВНОЈ УПРАВИ

  САСТАНАК О РЕФОРМАМА У ЈАВНОЈ УПРАВИ

  Стална конференција градова и општина, Министарство државне управе и локалне самоуправе и НАЛЕД организовали су у Сава центру 7.априла 2017. године састанак о реформама у јавној управи, који је био посвећен електронској размени података за потребе управних поступака и развоју матичних књига.

  У раду овог скупа, који је отворила министарка Ана Брнабић учествовала је и Марија Брајдић, начелница Управе Градске општине Палилула Ниш.

  Након уводног обраћања министарке Ана Брнабић, Ђорђа Станичића ,СКГО и Виолете Јовановић из НАЛЕД-а, учесници састанка чули су и следећа излагања: MDULS: Е-ЗУП и план обука (Дражен Маравић и Душан Стојановић); НАЛЕД: Пример добре праксе – електронске грађевинске дозволе (Јелена Бојовић); СКГО: Подршка локалним самоуправама у примени Закона о општем управном поступку (Иван Миливојевић); MDULS: Матичне књиге – визија (др Грегор Вирант и Марина Дражић) ; MDULS: Преглед динамике преноса матичних књига у електронски облик (Немања Шормаз и Стефан Баџа); MDULS: Примери добре праксе у ЈЛС (град Сомбор, начелница Градске управе, Хелена Мусулин Роксандић и општина Коцељева, начелник Општинске управе, Владимир Бојић).

  Састанак о реформи јавне управе у области електронске размене података и развоју матичних књига завршен је дискусијом присутних и обраћањем организатора представницима медија. (Д.В.)