Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 06.02.2018

  САРАДЊА ЈКП МЕДИАНА И ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА УСПЕШНА

  САРАДЊА ЈКП МЕДИАНА И ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА УСПЕШНА

  У оквиру редовне сарадње са установама и комуналним предузећима Града Ниша, у Градској општини Палилула, 6.фебруара одржан је састанак са менаџментом ЈКП Медиана. Александар Ждрале, председник општине Палилула, изјавио је након састанка да је и овај разговор имао је за циљ побољшање квалитета живота грађана Палилуле, унапређење сарадње са ЈКП Медиана и утврђивање приоритета у пружању комуналних услуга на територији општине у 2018, која има више од 80.000 становника.

  Драгослав Павловић в.д. директора ЈКП „Медиана“, истакао је да планирање и сарадња са општинама града Ниша даје боље резултате у остваривању поверених делатности овом комуналном предузећу. Сарадња са Управом општине Палилула је редовна и захваљујући томе ефекти одржавања комуналног реда су видљиви. На састанку је истакнута потреба сталног или периодичног одржавања Спомен комлекса парка „Бубањ“ и Старог гробља „Горица“. Остварује се договор да централне улице у општини имају први ред приоритета у одржавању током године а не само у зимском периоду.

  Успешно се остварује и одвожење смећа на сеоском подручију општине Палилула, које обухвата петнаест села. И ове године биће организовано више акција и кампања у сарадњи са грађанима и организацијама цивилног друштва како би се заштитила животна средина, уклониле дивље депоније и уредиле парковне површине и међублоковски простор. У разговору са менаџментом ЈКП Медиана учествовали су и Марија Брајдић, начелница општинске Управе, Никола Божић, заменик председника општине и Ивица Стојановић, члан општинског Већа Палилуле. (Текст-фотографије Д.Видојковић, ЕКОполис)