Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.09.2016

  САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА – СЛАВА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА - СЛАВА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  Нишка Градска општина Палилула, на чијој се територији налази један од најстаријих делова град, где се у највећој мери задржао стари градски дух обележила је своју славу – “Сабор српских светитеља” у недељу, 11.септембра, у просторијама НКЦ-а. Након традиционалног обреда „резања славског колача“, уз наступ хора „Грација“, присутним званицама, гостима и грађанима обратили су се председник општине Александар Ждрале, председница Скупштине Адриана Анастасов и председник у прошлом мандаату Бобан Џунић. Домаћин овогодишње славе, члан општинског Већа Ивица Стојановић, предао је славу колеги, члану општинског Већа, Златку Шемићу.

  «Сабор српских светитеља“ – слава Градске општине Палилула, има посебно значење. То је наша благодарност прецима, залог и сведочанство наше вере потомству. надахнуће и опомена, мера нашег хришћанског идентитета и бића, нашег аутентичног начина живота и постојања-истакао је председник општине, Александар Ждрале. У наредном периоду, тежићемо да у потпуности остваримо циљеве дефинисане нашим Акционим програмом развоја, кроз пројекте, у области комуналне инфраструктуре, пољопривреде, социјалне и здравствене заштите становништва, стварању услова за запошљавање посебно наших младих суграђана, и на остале активности које чине живот достојан човека у 21. веку.

  Адриана Анастасов, председница Скупштине општине Палилула обећала је наставак добре сарадње са грађанима и даљи развој општине Палилула. „Желим да радимо за добробит свих наших грађана, наших ближњих, нашег народа. Све оно што је до сада урађено и започето у прошлом мандату, под руководством Бобана Џунића – наставићемо и довешћемо до циља. Захтеве и иницијативе грађана, који су наш први степеник у сарадњи, свакодневно решавамо и упознајемо надлежне у градској власти. Радимо на томе да се у циљу ефикасности рада обезбеде и већа овлашћења градским општинама, изјавила је Адриана Анастасов, председница општинског Парламента.

  Овај важан дан за општину Палилула обележава се од 2005.године, уз икону Сабор српских светитеља, сликарке-иконописца Ане Боровац.(Д.Видојковић, фотографије)