Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.01.2021

  СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА У ПОПЛАВЉЕНИМ НАСЕЉИМА

  СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПСТИНЕ ПАЛИЛУЛА У ПОПЛАВЉЕНИМ НАСЕЉИМА

  Велики број улица поплављен је 11.јануара на територији Градске општине Палилула након обимних падавина. На Габровачком путу вода која се слива претворила је улицу у поток, мештани су целе ноћи од воде бранили своја дворишта и куће. Код манастира Габровац урушио се потпорни зид, у Вукманову је пао електични стуб, једна кућа поплављена је у насељу Суви до, где се излио Суводолски поток. Председник општине Братислав Вучковић оценио је да је ситуација катастрофална и да је вишегодишњи проблем ескалирао.

  Председник нишке општине Палилула Братислав Вучковић изјавио је за ТВ Н1 да је ситуација у насељу Габровачка река „катастрофална“, да су саобраћајнице непроходне због наноса, а да одрона има на све стране. „Оваква ситуација није била ни после оних летошњих киша. Вишедеценијски проблем је сада ескалирао“, рекао је председник Вучковић приликом обиласка тог насеља. Према његовим речима, катастрофална ситуација у насељу Габровачка река последица је нерегулисаног каналисања бујичних вода које се сливају са брда. Дошло до великог одрона. Угрожена је саобраћајница која насеље повезује са градом, док се код манастира у том месту урушио потпорни зид, тако да је део пута непроходан.

  Током ноћи се излио Суводолски поток, поплавио једну кућу и нанео много камења на околне путеве. „Ситуација у Сувом Долу била би још драматичнија, али су ноћас реаговале екипе Јавно комуналног предузећа ‘Медиана’. Они су око 23.30 затворили преливне канале који су могли да изазову катастрофалну штету“, истакао је Вучковић. Према његовим речима, врло је тешка ситуација и у насељима у самом граду, а стање појединих улица попут Кованлучке је катастрофално. Вучковић је рекао да општина Палилула само може да обавести надлежне службе о начињеној штети јер општина нема своју оперативу која може да изађе на терен.

  Слике дана: О ПОПЛАВАМА У ПАЛИЛУЛИ, Бата Вучковић, председник ГО Палилула