Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 02.03.2021

  СА МИНИСТРОМ КРКОБАБИЋЕМ О АГРАРНОМ РАЗВОЈУ ПАЛИЛУЛЕ

  СА МИНИСТРОМ КРКОБАБИЋЕМ О АГРАРНОМ РАЗВОЈУ ПАЛИЛУЛЕ

  У оквиру програма суседске сарадње општина у региону, на позив председника општине Гаџин Хан и Задружног савеза Србије, председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић, са сарадницима, присуствовао је разговору о коришћењу подстицајних средстава за развој задругарства. Министар за бригу о селу Милан Кркобабић представио је у општини Гаџин Хан програм бесповратне подршке задругарству за који је издвојено пола милијарде динара.

  „Ове године за Програм намењен задругама опредељено је пола милијарде динара, а према условима програма новоформиране земљорадничке и пољопривредне задруге, оне формиране од 2017. године до дана расписивања Јавног конкурса, могу да рачунају на максималан износ бесповратних средстава до 7,5 милиона динара по задрузи“, рекао је Кркобабић.

  Овим поводом, председник Вучковић је разговарао са министром Миланом Кркобабићем о перспективи аграрног развоја и аграрно-туристичких потенцијала Градске општине Палилуле Ниш.

  У посети југу Србије са министром су били члан Националног тима за препород села Србије Зоран Кесеровић, председник Задружног савеза Јужне Србије Дејан Митић, руководство општине Гаџин Хан, Градске општине Палилула Ниш, пољопривредне службе општина Нишавског управног округа, власници пољопривредних газдинстава, директори и чланови задруга округа. Заједничкм снагама до истог циља! Д.В