Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 31.03.2017

  РЕШАВАЈУ СЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ И КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМИ У ДОЊЕМ МЕЂУРОВУ

  РЕШАВАЈУ СЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ И КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМИ У ДОЊЕМ МЕЂУРОВУ

  Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, директор ЈКП „Наисус“ Дејан Андрејевић, заменик председника Никола Божић, са члановима Савета грађана, обишли су извођаче радова на изградњи инфраструктурне мреже у селу Доње Међурово, које има око 1400 становника.

  Захваљујући великом разумевању Већа и градоначелника Града Ниша, и залагењем Градске општине Палилула, становници Доњег Међурова, после вишегодишњих активности и обећавања, решиће један од највећих инфраструктурних проблема. Коначно ће бити завршена канализациона мрежа у насељу.

  Ово је за општину Палилула значајана инвестиција и почетак решавања комуналних проблема и у осталним насељима општине, изјавио је председник општине Александар Ждрале. Радови на изградњи мреже у овом селу биће завршени до краја априла, а план је да се канализација уреди и у Лалинцу, Мрамору, Крушцу и другим моравским селима Градске општине Палилула.

  По речима Дарка Булатовића, “ова фаза радова у Доњем Међурову подразумева изградњу 2,2 км недостајуће секундарне мреже. Вредност ових радова је 13,6 милиона динара. Након завршетка радова очекује се примопредаја и преузимање канализационог система на одржавање од стране ЈКП “Наисуса“. Потом ће се радити прикључци на мрежу за сва домаћинства овог села“, изјавио је градоначелник.

  Град Ниш се захваљујући пројекту и иницијативи општине Палилула нашао међу девет градова и седамнаест општина у Србији, који су добили финасијску подршку Министарства привреде Владе Републикре Србије у износу од 30,9 милиона динара за реализацију инфраструктурних пројеката – уређење водоводне и канализационе мреже у радној зони Доње Међурово и обезбеђење доступности пословне зоне и њено повезивање са окружењем. (Д.В.,ЕКОполис)