Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 21.10.2022

  ПРОМОВИСАНА ПЛАТФОРМА ЗА РЕГИОНАЛНО ПОСЛОВНО ПОВЕЗИВАЊЕ

  ПРОМОВИСАНА ПЛАТФОРМА ЗА РЕГИОНАЛНО ПОСЛОВНО ПОВЕЗИВАЊЕ

  Под мотом „Отворени за нову визију“ у Научно-технолошком парку Ниш 21.октобра одржана је промоција првог развојног пројекта – Платформе за регионално пословно повезивање компанија, посебно малих и средњих предузећа (МСП) из земаља Балкана и шире – Југоисточне Европе, који произилази из пословног сектора земаља у региону из иницијативе „Отворени Балкан”.

  У присуству представника регионалних компанија, стручних тела (институти и удружења послодаваца, рачуновођа и ревизора), надлежних министарстава и институција из Републике Србије, Републике Северне Македоније и Републике Албаније, дирекне подршке (Републике Бугарске, ЕУ) Компаније SEB GLOBAL GROUP Ltd. у Софији и Градска општина Палилула Ниш. учеснике скупа поздравио је Братислав Вучковић. Активност на овом развопјном пројекту поздравили су и др Милан Ранђеловић директор Научно-технолошког парка Ниш и Александар Милићевић, директор Регионалне привредне коморе Ниш. О значају Платформе за регионално пословно повезивање, у дебати су говорили Весела Савова (Република Бугарска), Александар Георгиевски (Република Северна Македонија), Блерим (Албанија) и Предраг Умичевич (Република Србија). Презентацију о неким иновативним решењима презентовала је проф.др Марина Грубор.

  Очекује се да Платформа понуди многе глобално успешне, али још увек непознате функционалности за пословни сектор (МСП) у региону. Од основних пословних услуга и активности које ће Платформа омогућити на почетку, издваја се јединствено софтверско решење за онлајн компаративну анализу појединачних финансијских и других показатеља пословања предузећа у односу на релевантну делатност (пословни сектор) у којој раде. На овај начин је омогућено малим и средњим предузећима да процене своју стварну тржишну вредност (капитал), а тиме и комерцијалну репутацију. До сада су ту могућност имале само велике компаније и АД, иако су 92% привредних субјеката у региону мала и средња предузећа (МСП). Истовремено, за релативно кратак период (почев од наредне 2023. године), активности Платформе биће употпуњене покретањем „Активног тржишта“ и „Инвестиционог центра“, преко којих ће први пут у земљама Југоисточне Европе, компанијама ће бити понуђене светски познате пословне могућности, разне савремене методе, извори и начини финансирања, као што су: CROWFUNDING, CROWDINVESTING, CROWDSOURCING, трансформација удела у акције, креирање ИПО.(Фото-текст Драган Видојковић)

  ОТВОРЕНИ БАЛКАН У НИШУ – ХОЋЕМО И МОЖЕМО, ТВ Зона плус
  Гости емисије: Братислав Вучковић – председник ГО Палилула, Александар Ђорђевски