Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.10.2020

  РЕГИОНАЛНА САРАДЊА

  РЕГИОНАЛНА САРАДЊА

  Председник Градске општине Палилула-Ниш, БРАТИСЛАВ ВУЧКОВИЋ, у оквиру програма регионалне сарадње и реализацији пројеката од заједничког интереса био је домаћин радног састанка са председницима општина Гаџин Хан, Дољевца и Мерошине. На овом састанку, који је одржан у општини Палилула, разговарало се о будућој сарадњи на развоју туризма, пољопривреде, о инфраструктурним пројектима, изградњи атарских путева и индустријске зоне која би повезала ове четири општине.

  Изградња нове регионалне депоније била је једна од тема састанка. По речима председника општине Палилула, изградња нове регионале депоније јесте циљ свих општина у региону. Очекује се да Град Ниш настави преговоре о изградњи нове депоније, која би се наслањала на постојећу Градску депонију у општини Палилула и обухватала би и парцеле које припадају општини Дољевац. У овом пројекту учестоваће и општине Мерошина и Гаџин Хан. Нова депонија биће санитарног типа и неће утицати штетно на животну средину. Процена је да ће изградња регионалне депоније коштати између 30 и 50 милиона евра.

  У разговору председника општина учествовали су и Никола Божић, председник Скупштине општине Палилула, Марија Брајдић, начелница Управе општине Палилула и заменик председника општине Палилула Лазар Динић.(Текст-фото Д.Видојковић)

  РТВ БеллеАмие: У градској општини Палилула у Нишу одржан је састанак о изградњи нове регионалне депоније