Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 26.10.2017

  РАЗВОЈ ИНДУСТРИЈЕ МЕСА „БИФТЕК“ ОТВАРА НОВА РАДНА МЕСТА

  РАЗВОЈ ИНДУСТРИЈЕ МЕСА „БИФТЕК“ ОТВАРА НОВА РАДНА МЕСТА

  Производне погоне Месне индустрије „Бифтек“ у Нишу, који се налазе на Мраморском брду у Градској општини Палилула, обишли су градоначелник Ниша Дарко Булатовић и председник Градске општине Палилула Александар Ждрале са сарадницима. Нишки произвођач и кланичар фирма „Бифтек“, једна од три водеће индустрије меса у Србији и са преко 120 малопродајних објеката, шири своју производњу. Како је најавио Милош Радојевић, власник „Бифтека“, ова компанија, крајем октобра месеца, извешће први контигент меса и месних прерађевина у Републику Српску. Повећан обим пословања и производње захтева и пријем нове радне снаге.

  Градоначелник је најавио већу подршку града за запошљавање радника. У понуди индустрије меса „Бифтек“ су све врсте меса и месних прерађевина. Квалитет и цена су оно што их разликује од конкуренције. Град Ниш и општина Палилула чине значакне кораке да подрже све учеснике у важном процесу локалног економског развоја.
  У циљ у унапређења развоја и стварања окружења, које ће подстицати привредне активности, Градска општина Палилула је усвојила Стратегију развоја малих и средњих предузећа и предузетништва.

  Поводом славе Града Ниша, индустрији меса „Бифтек“ додељена је 5.јун 2017.године, новоустановљена награда „Свети Цар Константин и Царица Јелена“ за доприносе локалном економском развоју у 2016 години. Ово престижно признање установљено је и додељује се најуспешнијим компанијама са седиштем у Граду Нишу, које својим радом доприносе позитивнијој економској слици Града и смањењу незапослености. (Д.Видојковић)