Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 30.03.2016

  „РАЗЛИЧИТИ А ИСТИ“- САРАДЊА НА ПРОЈЕКТУ

  „РАЗЛИЧИТИ А ИСТИ“- САРАДЊА НА ПРОЈЕКТУ

  Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, угостио је ученике из румунског града Батошани, који са вршњацима из Основне школе „Краљ Петар-Први спроводе европски пројекат „Разлишити а исти“. Гости из Румуније, 12 ученика и три наставника, са својим домаћинима подржали су и акцију општине Палилула за помоћ оболелој деци. „Показала су ова деца велико срце када су поздравила на матерњем језику сву децу Палилуле и Ниша, истиче председник Џунић.

  Различити а исти, је пројекат којим су ове две школе конкурисале код европских фондова. Циљ је да млади боље упознају образовни систем земаља у којима се школују. У оквиру пројекта предвиђено је да ученици једни другима предају хемију, математику, енглески језик. Лакше је научити нешто од другара, него од професора, кажу основци. А показало се да се ове науке исто изучавају и код нас и Румунији, тако да назив пројекта, „Различити а исти“, има пуно оправадање, каже директор школе „Краљ Петар–Први“, Роберт Џунић. Први пут смо овде и баш нам се допада. Надам се да ћемо заједно учествовати и на другим пројектима, каже наставник из Румуније Попа Лоредана.

  Председник Џунић је гостима из Румуније уручио пригодне поклоне и упознао их о раду општине Палилула и моделима сарадње локалних власти са образовним установама.
  Наредне недеље нишки основци кренуће пут Румуније, на узвратну посету својим другарима из Батушана. (Д.Видојковић)