Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.10.2016

  РАЗГОВОР О ОДРАСТАЊУ ДЕВОЈЧИЦА РОМКИЊА

  РАЗГОВОР О ОДРАСТАЊУ ДЕВОЈЧИЦА РОМКИЊА

  У оквиру пројекта .Оснаживање за промене“ који спроводи Група за децу и младе „Индиго“ уз подршку Фонда за отворено друштво, у Друштвеном центру у Нишу (Душана Поповића бб, преко пута насеља Црвена Звезда) у Градској општини Палилула, организован је разговор на тему „Услови живота девојчица Ромкиња“. Поред девојчица, које су прошле кроз радионице, и њихових мајки, у овом разговору о оснаживању ромских девојчица,учествовали су представнице локалних установа, организација и општине Палилула.

  По речима Тамаре Симоновић, директорке Групе за децу и младе „ИНДИГО“, циљ разговора био је представљање стечених знања и вештина полазница радионице, кроз дискусију, као и упознавање шире јавности са условима у којима живе и изазовима са којима се свакодневно сусрећу. Указано је на бројне проблеме у одрастању младих ромкиња, њиховом образовању, условима живота у насељу без струје, појавама дискриминације, здравственој заштити.

  Овим поводом, Друштвени центар су обишли, у име општине Палилула, ресорни чланови Већа, Бојана Јовић и Лазар Динић, координарорка Канцеларије за младе Ивана Јовић и председница Скупштине општине Палилула Адриана Анастасов. Они су девојчицама ромског насеља уручили пакете, дар општине Палилула.(Д.В., ЕКОполис)