Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 08.02.2017

  РАВНОМЕРНИ РАЗВОЈ И УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА ЖИВОТА

  РАВНОМЕРНИ РАЗВОЈ И УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА ЖИВОТА

  Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула, гостовао је 08.фебруара у емисији „У ФОКУСУ“ – ТВ ЗОНАплус. У разговору са Данијелом Иванковић, уредницом емисије, председник општине Палилула говорио је о активностима општине, раду општинске Управе и одговарао на питања бројних гледалаца.

  „Незапосленост и велики број социјално угржених највећи је проблем општине која се реално може сврстати у трећу или четврту категорију развијености у Србији, истакао је председник општине Палилула, Александар Ждрале. Највећи проблем 15 села на територији Палулуле су непостојање водоводне и канализационе мреже. Грађани често отворено негодију због динамике, али и квалитета изведених инфраструктурних радова. Село Лалинац, које „храни „Ниш, нема канализацију што је недопустиво.

  По речима председника, Палилула је и даље на врху лествице градова и општина у Србији по броју реализованих и будућих пројеката прекорганичне сарадње. Само један у току ове године, који се остварукје са бугарском општином Пирдоп донеће локалној заједници више од 130 хиљада евра.