Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.11.2021

  РАСПРАВА О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ЗА 2022.

  РАСПРАВА О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ЗА 2022.

  На Јавној расправи одржаној 01.11.2021 године у Нишком културном центру, грађанима са територије општине Палилула презентован је Нацрт одлуке о буџету Градска општина Палилула за 2022. годину кроз „Грађански водич кроз буџет“. Нацрт буџета о коме се расправљало утврђен је у износу од 153,886,000.00 динара и према програмској класификацији планирано је његово извршење кроз програм „Комуналне делатности“, програм „Социјалне и дечије заштите“, програм „Развој културе и информисања“, програм „Развој спорта и омладине“, програм „Локална самоуправа и програм „Политички систем локалне самоуправе“, истакао је Иван Драгишић, Шеф одсека за финансије Градска општина Палилула .

  Полазна тачка за израду нацрта Одлуке о буџету били су реализовани приходи и расходи у периоду од јануара до септембра 2021.године, те је из тог разлога буџет планиран у мањем обиму него овогодишњи.

  Грађани који су својим присуством узели учешћа у Јавној расправи, захтевали су да се у наредној години определе средства за уређење међублоковског простора и постављање мобилијара, предлози су били и да се планом предвиди већи број улица који би био асфалтиран, као и да се уради више на осветљењу улица.

  Председник општине Палилула Братислав Вучковић је присутне грађане упознао са надлежностима Градске општине општине Палилула и напоменуо да је могуће у буџету планирати средства само за оне расходе који су одобрени као статутарна надлежност.(Фотографије Д.Видојковић)