Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 14.01.2021

  РАДНИ САСТАНАК ОПШТИНСКОГ И ГРАДСКОГ РУКОВОДСТВА

  РАДНИ САСТАНАК ОПШТИНСКОГ И ГРАДСКОГ РУКОВОДСТВА

  У Градској општини Палилула, одржан је 14.јануара радни састанак руководства општине са делегацијом Града Ниша о актуелним комуналним питањима и међуопштинској сарадњи. Овом састанку, којим је председавао председник Градске општине Палилула, Братислав Вучковић, присуствовали су помоћник градоначелнице Града Ниша, Љубиша Јанић, члан Градског већа, Мирослав Ђокић, ресорно задужен за сарадњу са градским општинама, инспекцијским службама, јавним и јавно комуналним предузећима и члан Градског већа, Ненад Станковић, ресорно задужен за област планирања и изградњу.

  У име општине Палилула састанку су присуствовали и председник скупштине Градске општине Палилула, Никола Божић, члан већа Градске општине Палилула, Душан Пујовић, ресорно задужен за имовинско правне и грађанско – комуналне послове, саобраћај, путеве и уређење инфраструктуре, односе са јавним предузећима и установама у Граду Нишу, послове инспекције (комунална и грађевинска), начелница управе Слободанка Ђорђевић Младеновић и шеф одсека за правне и заједничке послове Наташа Пећић Костадиновић.

  По речима председника општине Братислава Вучковића, договорено је да општина Палилула ради на изради нацрта одлука: о комуналној инспекцији; комуналном реду; условима за држање домаћих животиња и кућних љубимаца, као и на изради нацрта споразума о међуопштинској сарадњи градских општина Града Ниша, ради ефикаснијег обављања комуналног надзора. Општина Палилилула ће се придружити подношењу иницијативе градских општина за израду нацрта одлуке о комуналној инспекцији.(Д.В.)