Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.02.2021

  ПРВЕ КОМШИЈЕ ТРЕБА ДА САРАЂУЈУ

  ПРВЕ КОМШИЈЕ ТРЕБА ДА САРАЂУЈУ

  У оквиру дводневне посете Градској општини Палилула Ниш, делегација општине Аеродром, Града Скопља, 12.фебруара присуствовала је конференцији за новинаре коју је организовао председник општине Палилула. О значају ове активности, у присуству председнице Савета општине Аеродром, Иване Цветковске, руководиоца Сектора за послове Градоначелника, Александра Ђорђиевског, директора Јавног предузећа за управљање са развојним пројектима општине Аеродром, Владимира Стевкова и чланова општинског Већа, Скупштине и Управе Палилуле, представницима медија, обратитили су се Братислав Вучковиоћ, председник Градске општине Палилула и Златко Марин, градоначелник општине Аеродром-Скопље, (Република Северна Македонија).

  Прве комшије треба да сарађују, сагласни смо са нашим гостима из Општине Аеродром, истакао је председник општине Палилула Братислав Вучковић. У плану је заједничко конкурисање код европских фондова, сарадња у решавању еколошких проблема, размена искустава у раду наших управа како би се остварио исти циљ. Оштина Аеродором, основана је 2005. године и има 80.000 становника. Сарадња са општином Палилула, која предстоји, прва је са неком од јединица локалне самоуправе у Нишу. По речима градоначелника Општине Аеродром, Златка Марина, ова општина је недавно промовисала у јавности четворогодишњу стратешку платформу за локални економски развој 2021-2025 под мотом ′′ Аеродром – прва општина са европском заставом“. Платформа обухвата двадесетак европских развојних пројеката за чисту животну средину, боље урбани живот и развој руралних делова сеоских подручја општине Аеродром. Сарадња са нишком општином Палилула отвара нове могућности развоја на евриопском путу.

  Удружење северномакедонаца „Вардар“ у Нишу, предложило је овом приликом и сарадњу Специјалне школе Бубањ са установом истог карактера из Скопске Општине Аеродром. Гости из Републике Северне Македоније, уочи обележавања Дана државности Србије – Сретења, присуствововали су комеморативном скупу и положили су венце жртвана у логору на „Црвеном Крсту“ а затим присуствовали и промоције књиге ’’Драги путници имамо проблем у авиону’’ аутора проф.др Александра Симића у Нишком културном центру. Д.Видојковић

  РТВ Белами: Сарадња Општине Аеродром -Града Скопља и ГО Палилула