Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 26.10.2018

  ПРОМОВИСАНИ РЕЗУЛТАТИ ПРОЈЕКТА СИГУРНЕ КУЋЕ „ТОПЛИНА УТОЧИШТА“

  ПРОМОВИСАНИ РЕЗУЛТАТИ ПРОЈЕКТА СИГУРНЕ КУЋЕ „ТОПЛИНА УТОЧИШТА“

  Сигурна кућа за жене и децу жртве породичног насиља у Нишу, на конференцији за медије, организованој у просторијама ове установе 26.октобра, представила је завршетак пројекта под називом „Топлина уточишта“. Овај пројекат, усмерен на обезбеђивање енергетски ефикаснијег простора за штићенике Сигурне куће заменом дотрајалих прозора новим, подржала је компанија НИС кроз свој програм друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“.

  Конференцији, која је одржана у просторијама Сигурне куће у Нишу, присуствовали су Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула, Соња Шћекић, директорка Сигурне куће у Нишу, Мирјана Поповић, секретар Секретаријата за дечију и социјалну заштиту Града Ниша и Стефан Деспотовић, директор Департмана за екстерне комуникације НИС-а.

  Установа Сигурна кућа за жене и децу жртве породичног насиља у Нишу налази се у објекту старом преко 50 година у Градској општини Палилула. Од свог оснивања 2011. године до данашњег дана пружила је уточиште за више од 800 штићеника. Регионалног је карактера и једина је за смештај лица са територије централне и југоисточне Србије. По речима директорке Сигурне куће у Нишу, Соње Шћекић, објекат Сигурне куће се, и поред доброг грејања, раније суочавао са губитком топлотне енергије услед дотрајалих прозора. Реализацијом пројекта „Топлина уточишта“, замењени су прозори у просторијама и светларник у ходнику установе и тиме обезбеђени неопходни услови за боравак током зимског периода. Управа Града Ниша је увек ту да помогне, а менаџмент ове установе се залаже да овај простор оплемени и побољша боравак корисника. С тим у вези, захвалила бих се компанији НИС на њиховој подршци пројекту „Топлина уточишта“ у оквиру њиховог програма „Заједници заједно“ уз чију помоћ сад заиста имамо топло уточиште за наше кориснике. Овај пројекат неће зауставити насиље, али смо заједно са компанијом НИС учинили да нашим штићеницима боравак буде пријатнији.“

  Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула, пожелео је добродошлицу представницима компаније НИС и окупљеним гостима у име општине Палилула и Града Ниша. „Општина Палилула у складу са законским могућностима настоји на све начине да помогне установи Сигурна кућа, која се налази на територији Општине, у циљу помоћи жртвама насиља. Изражавам посебну захвалност компанији НИС што је препознала, одабрала овај пројекат и обрадовала нас својом активношћу. Започету сарадњу коју смо до сада остварили са компанијом Нафтна индустрија Србије надам се да ћемо и у наредном периоду наставити и подићи је на виши ниво“, нагласио је Александар Ждрале.

  Имајући у виду значај овог пројекта, компанија НИС је кроз свој програм друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“ подржала пројекат„Топлина уточишта“ у износу од милион динара, нагласио је директор Департмана за екстерне комуникације НИС, Стефан Деспотовић: „Оно што нас посебно везује за овај град је пројекат „Заједници заједно“. Ниш и НИС кроз програм заједници заједно сарађују скоро читаву деценију, реализовано је преко 60 пројеката ради побољшања квалитета живота на територији Града Ниша, тако да је наше партнерство прерасло у право пријатељство и радујем се наредним пројектима које ћемо реализовати на територији Града Ниша“.

  Програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ компанија НИС спроводи већ десет година заредом у 12 градова и општина широм Србије, и у оквиру тог програма је уложено преко милијарду динара за реализацију више од 900 пројеката који су помогли развој локалних заједница.(Фотографије Драган Видојковић)

  РТВ Белами – СИГУРНА КУЋА