Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.02.2021

  ПРОЈЕКТИ ПОВЕЗУЈУ ОПШТИНЕ У РЕГИОНУ

  ПРОЈЕКТИ ПОВЕЗУЈУ ОПШТИНЕ У РЕГИОНУ

  Делегацију Градске општине Аеродром, Града Скопља у Републици Северна Македонија, која се 11.и 12.фебруара налази у дводневној посети Градској општини Палилула Ниш, примила је заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић.

  Представнике ове општине у Републици Северна Македониј, која је основана 2005.године и има око 80.000 становника, примио је председник општине Палилула Братислав Вучковић.

  Он је са градоначелником општине Аеродром Златком Марином и члановима делегације из Републике Северна Македонија, председницом Савета општине Аеродром, Иваном Цветковском, руководиоцем Сектора за послове Градоначелника, Александром Ђорђиевским и директором Јавног предузећа за управљање са развојним пројектима општине Аеродром, Владимиром Стевковим, у присуству руководства, Скупштине, општинског Већа и Управе општине Палилула, организовао два радна састанка.

  На радним састанцима који су због епидемиолошке ситуације одржани у сали хотела „Тами“ 11.фебруара разговарало се о могућностима сарадње на већенм броју пројеката, размени искуства, братимљењу општине Аеродром са општином Палилула. По речима домаћина, председника Братислава Вучковуића исказано је и интересовање гостију за сусретом са градоначалницом Града Ниша Драганом Сотировски, Гости из Републике Северна Македонија, другог дана боравка у Нишу, присуствоваће састанку у просторијама Градске општине Палилула, полагању венаца у Логору на Црвеном Крсту, обићи ће Спомен парк „Бубањ“ и промоцији књиге у Нишком културном центру.

  Општина Аеродром, по речима градоначелника Златка Марина, недавно је промовисала у јавности четворогодишњу стратешку платформу за локални економски развој 2021-2025 под мотом ′′ Аеродром – прва општина са европском заставом“. Платформа обухвата двадесетак европских развојних пројеката за чисту животну средину, боље урбани живот и развој руралних делова сеоских подручја општине Аеродром. Сарадња са нишком општином Палилула отвара нове могућности развоја на евриопском путу. (Текст-фото Д.Видојковић)