Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 03.06.2018

  ПРОГРАМ „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ“ ЗА СВАЧИЈИ УКУС

  ПРОГРАМ „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ“ ЗА СВАЧИЈИ УКУС

  Традиционална манифестација у култури „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2018“, коју организује Градска општина Палилула-Ниш у оквиру градске славе Дани „Светог цара Константина и царице Јелена“, одржана је у недељу, 03.јуна 2018.године, на платоу поред ПАЛИЛУЛСКЕ РАМПЕ , у „Епископској“ улици и у улици „Војводе Гојка“. О садржају музичко-сценског програма, који је насловљен „У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ“ и пратећим активностима које претходе манифестацији „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2018“, сарадњи са бројним организацијама и установама, пре почетка програма, на Конференцији за новинаре, говорио је Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула. Он је затим са сарадницима обишао учеснике Изложбе народне радиности и рукотворина на Палилулској пијаци.

  Кроз палилулске активности и музичко-сценски програм ове године нас је водио, новинар Драган Стојановић Жика и прваци Нишког народног позоришта, глумци Ивана и Мирољуб Недовић. „Ове године нису са нама, легенда Палилуле, Живојин Исаковић Чокалија и каркатуриста-архитекта Александар Блатник. Програм Палилулске вечери 2018 посвећујемо и њима, истакао је у поздравној речи председник општине Палилула Александар Ждрале. Програм је почео наступом Војног оркестра, затим су наступили учесници ФРАНКОФОНЕ ПЕСМЕ; Камерни оркестар „ИМПРЕСИЈА“, Фоклорни ансамбл Центра традиционалне културе и духовности „Вук Караџић“, Академски фоклорни ансамбл „ОРО“, Ансамбл „ГРАЦИЈА“, КУД „АБРАШЕВИЋ“. Рок бенд „КРАМЕР“. На раскрсници Епископске и Курсулине улице одвијао се програм у „режији“ рок поп хора „VOICE“.

  И ове године је потврђена оцена да је Нишка Палилула препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша. На Палилуској рампи, у „Епископкој улици“ и у улици „Војводе Гојка“, осим учесника културно-уметничког, поп -рок програма, овим поводом окупило се више хиљада Нишлија-Палилулаца и бројни гости из других средина. Организаторе манифестације обишао је Генерални конзул Републике Бугарске у Нишу, проф.др Едвин Сугарев, представници градских општина, Нишке епархије, директори установа и јавно-комуналних предузећа. (Фотографије Драган Видојковић)

  ТВ КЦН, Инфо – Палилулско вече као чувар старог Ниша