Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 05.07.2017

  ПРИЗНАЊЕ СВ. НИКИТА РЕМИЗИЈАНСКИ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ

  ПРИЗНАЊЕ СВ. НИКИТА РЕМИЗИЈАНСКИ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ

  Поводом дана Општине Бела Паланка, председнику Србије Александру Вучићу додељено је признање Свети Никита Ремизијански за изузетне резултате у развоју Беле Паланке. У име председника Србије признање је примио Никола Селаковић генерални секретар председника Републике Србије.

  „Почаствован сам што данас у његово име примам ово највеће општинско признање. За председника је то велика част и после дугог времена се показује да се прави потези награђују на прави начин и да живимо у времену у коме се Србија мења набоље, захваљујући визионарској политици, мудрости и храбрости нашег председника“, рекао је Селаковић. Подсетио је да је Вучић, као премијер, током заседања владе у Нишу обећао развој југа и југоистока Србије.

  Свечаности је присуство великог броја гостију из региона, представника општина, међународних организација, војске, полиције, цркве. Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула Ниш у присуству Дарка Глишића, председника Општине Уб, упознао је Николу Селаковића о визији развоја нишке општине Палилула, каја у оквиру града Ниша успешно решава нагомилане проблеме настале приватизацијом и стечајем великих привредних система.

  „Никета Ремезијански“ – Свети Никита је хришћански светитељ, а био је епископ ремесијански. Седиште светог Никите био је град Ремесијана, данашња Бела Паланка. Поред мисионарске службе, свети Никита је написао и неколико књига, а умро је око 420. године. Српска православна црква га слави 24. јуна по црквеном, односно 7. јула по Грегоријанском календару.(Д.В. ЕКОполис)