Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 08.10.2016

  ПРИЗНАЊЕ ОРГАНИЗАТОРИМА И УЧЕСНИЦИМА САЈМА

  ПРИЗНАЊЕ ОРГАНИЗАТОРИМА И УЧЕСНИЦИМА САЈМА

  Градска општина Палилула, доделила је и ове године награде за најбоље уређен штанд на СЕДМОМ Сајму аутомобила, мотора и пратеће опреме, који се, од 7.до 9.октобра, одржава у нишкој хали Чаир. У категорији ауто дилера награда је припала Raavex group-TOYOTA, у категорији излагача пратеће опреме Центру за гуме „ФОКА“ а за допринос развоју предузетништва Оливеру Пауновићу, директору Сајма – City Marketing Centru, организатору 7. Сајма аутомобила, мотора и пратеће опреме у Нишу. Признања је награђенима уручио Александар Ждрале, председник општине Палилула.

  Градска општина Палилула подржала је организацију. Овогодишњи Ауто Мото Фест-Ниш 2016. окупио је водеће светске произвођаче возила, ауто делова и пратеће опреме, као и велики број регионалних дистрибутера возила и ауто кућа, ауто школе и радионице. О сарадњи са организатором САЈМА-City Marketing Centrom, активностима општине Палилула на подстицају привредног развоја и суседске сарадње у Региону, подршци сектору малих и средњих предузећа у сусрету са новинарима говорио је Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула, „Сматрамо да овакви сајмови доприносе јачању привреде и малих предузећа,“ каже председник ГО Палилула Александар Ждрале.

  Захваљујући Акционом програму развоја, Стратегији развоја малих и средњих предузећа и предузетништва (СМПП), пројектним активностима, у општини Палилула успешно ради Центар за развој предузетништва. Деловањем Центра ојачан је предузетнички дух у овој средини, у којој живи више од 80.000 становника. Општина је остварила сарадњу са Регионалном привредном комором Ниш у организовању сајмова, привредних изложби и других промотивних манифестација и образовних програма. Сарадња са организатором САЈМА-City Marketing Centrom, потврђује такву орјентацију. Пројекти, које општина остварује у оквиру ИПА Програма суседске сарадње Бугарска-Србија, отварају могућност за све облике Регионалне сарадње наших предузетника са колегама у партнерским општинама Палилуле у Бугарској.
  (Фото Д.Видојковић, ЕКОполис )