Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 04.09.2016

  ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА У ПАСИ ПОЉАНИ

  ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА У ПАСИ ПОЉАНИ

  «Под покровитељством Градске општине Палилула тим Службе за здравствену заштиту одраслих и Служба КЛИМН Дома здравља Ниш, у оквиру јесење активности бесплатне провере здравља „Приближимо се пацијентима“, отпочео је 04.септембра у насељу Паси Пољана, нови циклус промотивне здравствене активности на територији општине Палилула. До 29.октобра, провером здравља биће обухваћено становништво у петнаест села општине Палилула. Овом акцијом посебно ће бити сагледани стари, мање покретни и непокретни пацијенти. Они ће имати могућност да провере здравствено стање, измере притисак, одреде ниво шећера у крви, обаве консултацију са лекаром око терапије а појединим пацијентима биће одрађен и ЕКГ.

  Здравствена заштита становника, унапређење рада и опремање здравствених објеката – амбуланти и проширење делатности здравствених служби на територији општине Палилула, циљеви су којима тежимо, истакла је Адриана Анастасов, председника Скупштине Градске општине Палилула, на почетку ове активности у Паси Пољани . У сарадњи са Домом здравља-Превентивним центром Ниш, прошле године организовали смо више кампања, предавања и активности за становнике градског подручија, као што су «базар здравља» и активност -«приближимо се пацијентима», на сеоском подручију општине. Са добром праксом настављамо и ове године.

  Од наших локалних управа и здравствених установа се очекује да на путу европске интеграције Србије приступимо спровођењу и оног дела препорука Светске здравствене организације и Европске уније, које говоре о заштити здравља али и о унапређењу здравља. На овај начин, приближавањем здравствене заштите становницима, остварује се програм који даје веће финансијске уштеде.

  О значају и програму активности „Приближимо се пацијентима“, за становнике општине Палилула и сарадњи Градске општине Палилула са Домом здравља у Нишу говорили су и Миливоје Милић, председник Савета грађана у Паси Пољани, др мед. Радован Михајловић, помоћник директора за медицинску делатност, Златко Шемић, члан Већа општине Палилула.

  Овом акцијом, на почетку кампање, у Паси Пољани прегледано је 108 пацијената.На територји општине Палилула живи велики број особа којима је потребна нека врста здравствене-социјалне заштите и помоћи. Готово сваки 14 становник Палилуле је старији од 70 година. (Д.В)