Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.08.2016

  ПРЕВЕНТИВНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗАПОСЛЕНИХ

  ПРЕВЕНТИВНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗАПОСЛЕНИХ

  Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш у сарадњи са Градском општином Палилула, након спроведене акције за становништво на терену, организовао је акцију намењену запосленима у Управи ГО Палилула.

  У просторијама општине, обављен је преглед и провера нивоа шећера у крви, провера крвног притиска, едукација жена за самопреглед дојке уз могућност заказивања мамографије у Дому здравља Ниш за жене старије од 50 година. Сви запослени су имали прилику да без плаћања партиципације добију савет лекара, дијететичара-нутриционисте, патронажне сестре. Понуђено је и укључивање запослених у рад Саветовалишта за одвикавање од пушења.

  О овој активности и сарадњи Дома здравља у Нишу и Градске општине Палилула, на конференцији за новинаре говорили су Александар Ждрале, председник општине, Адриана Анастасов, председница Скупштине општине Палилула и доцент др Милорад Јеркан, директор Дома здравља у Нишу. Истакнута је веома добра сарадња Градске општине Палилула са овом установом примарне здравствене заштите у Нишу. (Д.Видојковић, фотографије)