Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 22.01.2016

  ПРЕДСТАВЉЕН АКРЕДИТОВАНИ ПРОГРАМ ОБУКЕ ЗА ХИПОТЕРАПИЈУ

  ПРЕДСТАВЉЕН АКРЕДИТОВАНИ ПРОГРАМ ОБУКЕ ЗА ХИПОТЕРАПИЈУ

  У Специјалној школи са домом ученика „Бубањ”, под покровитељством Градске општине Палилула, одржана је презентација акредитованог програма обуке за хипотерапију у циљу упознавања јавности о значају хипотерапије у раду са децом и неопходним условима за покретање програма у Нишу. Овим поводом, бројним учесницима промоције приказан је документарни филм „На крилима Пегаза“.

  О значају програма обуке за хипотерапију, сарадњи са Градском општином Палилула и подршци деци са инвалидитетом говорила је Снежана Чарапић, директорка Специјалне школе са домом ученика „Бубањ” и Тони Илиески, тренер КК “Нониус“, у Г.Међурову. Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, истакао је да му је веома драго што се остварује ово партнерство и сарадња на унапређењу програма ХИПОТЕРАПИЈЕ као посебног облика физиотерапије. Градска општина Палилула подржава рад образовних установа које брину о деци са сметњама у развоју и активност коњичког клуба НОНИУС. Заједно радимо у остваривању наших социо-хуманитарних програма, подршци деци са инвалидитетом и тешким обољенима.

  Програм обуке кадрова за хипотерапију , по речима Добриле Јовановић, ауторке програма, акредитован је од стране Републичког завода за социјалну заштиту односно Министарства рада и социјалне политике Републике Србије и окупља заинтересоване стручњаке (дефектологе, психологе, лекаре, физиотерапеуте, радне терапеуте, учитеље), родитеље деце, заинтересоване појединце, организације цивилног друштва, инвалидске организације и удружења грађана, коњичке клубове, појединце који се баве коњичким спортом, установе социјалне заштите, здравствене установе, домове здравља, центре за социјални рад, основне школе, донаторе програма. Овај програм, покренуле су установе: Специјална школа са домом ученика Бубањ и Школа за основно и средње образовање “14.ОКТОБАР” у сарадњи са Коњичким клубом “Нониус” у Г.Међурову, које делују на територији Градске општине Палилула. (Д.В)