Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 08.09.2020

  ПРЕДСЕДНИК ВУЧКОВИЋ РАЗГОВАРАО СА ДИРЕКТОРИМА ОСНОВНИХ ШКОЛА У ПАЛИЛУЛИ

  Predsednik Vuckovic razgovarao sa direktorima osnovnih skola

  По традицији председник Градске општине Палилула, на почетку нове школске године, организује сусрет са директорима основних школа које раде на територији општине. Овим поводом, у уторак 8.септембра, у просторијама општине, новоизабрани председник Братислав Вучковић, одржао је радни састанак.

  Присуствовали су директори седам образовних установа: ОШ „СРЕТЕН МЛАДЕНОВИЋ МИКА“, ОШ „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ“, ОШ „БРАНКО МИЉКОВИЋ“, ОШ „КОЛЕ РАШИЋ“, ОШ „БУБАЊСКИ ХЕРОЈИ“, ОШ ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ -Чокот, ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ Габровац. Састанку сав директорима образовних установа присуствовала је и већница Града Ниша за образовање, проф.др Марија Ранђеловић, председник Удружења „ФРОС“ Небојша Саитовић и председник Скупштине Градске општине Палилула Никола Божић.

  „Брига о деци и младима, посебно о онима који постижу најбоље резултате у школи, један је од најважнијих задатака Градске општине Палилула, истакао је председник општине Палилула. «Промовишемо и награђујемо ТАЛЕНТОВАНЕ ученике и студенте, у оквиру Видовданске свечаности, који постижу најбоље резултате и школују се у образовним установама на територији општине Палилула. Најбољи ученици и студенти, већ дванаест година за редом, заступљени су и у новогодишњем календару општине, Подстичемо и КРЕАТИВНО ИЗРАЖАВАЊЕ ученика. Подржали смо бесплатну школу глуме и сценског покрета.

  На првом састанку директори су упознали председника општине са бројним могућностима сарадње од унапређења услова за рад, пројектним активностима, организовању Палилулске спортске олимпијаде. Обилазак две специјалне школе, које раде на територији општине, ШКОЛА ЗА ОСНОВНО И СРЕДЊЕ ОБРАЗОВАЊЕ „Царица Јелена“ и СПЕЦИЈАЛНА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА „БУБАЊ“, и уручење донације у школском прибору, дар Удружења „ФРОС“ обавиће се у среду 9.септембра.(Д.Видојковић, ЕКОполис)

  ТВ ЗОНАплус: ОЧЕКУЈУ ДОБРУ САРАДЊУ: ДИРЕКТОРИ ШКОЛА НА САСТАНКУ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА