Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.08.2020

  ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ НИКОЛА БОЖИЋ

  Predsednik skupstine Nikola Bozic

  Никола Божић, дипломирани економиста изабран је за председника Скупштине Градске општине Палилула у новом сазиву. На конститутивној седници Скупштине општине Палилула, која је одржана 20.августа у сали Нишког културног центра, верификовани су мандати 25 одборника.

  У складу са укупним резултатима избора за одборнике Скупштине Градске општине Палилула одржаним 21.јуна 2020.године, Скупштину Градске општине Палилула чиниће деветнаест одборника са изборне листе Александар Вучић – ЗА НАШУ ДЕЦУ, три одборника са листе СПС-ЈС и по један одборник са листе Александар Шапић – Победа за Ниш, са листе „Ниш, мој град – Моја Палилула“ и са листе Метла 2020 – Живи зид.

  На предлог председника Скупштине, за секретара Скупштине општине Палилула, на конститутивној седници постављен је Јовица Дамњановић, дипломирани правник. Председник Скупштине је у првом сусрету са новинарима нагкласио: „Избор на функцију председника општинског парламента (Скупштине Градске општине Палилула) за мене је велика част али и одговорност. То показује какав је приступ Стрпске напредне странке и нашег председника Александра Вучића према младим кадровима којима су поверене одговорне дужности.

  Ја сам у претходном периоду обављао дужност заменика председника општине и активно учествовао у раду општинског већа и другим органима општине. Упознат сам са проблемима које има становништво општине Палилула и плановима даљег развоја наше територијалне организације Града Ниша у којој живи више од осамдесет хиљада становника. Конститутивном седницом Скупштине Градске општинр Палилула председавао је најстарији одборник Светислав Петровић, а помагао му је најмлађи одборник Немања Божовић. .(Текст и фото: Драган Видојковић, ЕКОполис)

  ТВ ЗОНАплус: БОЖИЋ ШАНСА ЗА МЛАДЕ КАДРОВЕ, Конститутивна седница Скупштине Градске општине Палилула