Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 17.12.2017

  “ПРАВЕДНО ПРАВО И СТВАРНОСТ” НА КОПАОНИЧКОЈ ШКОЛИ

  “ПРАВЕДНО ПРАВО И СТВАРНОСТ” НА КОПАОНИЧКОЈ ШКОЛИ

  Након званичног отварања ски сезоне 2017/2018. и манифестације Ски Опенинг, на Копаонику је од 13. до 17.децембра одржан традиционални конгрес правника, познатији као Копаоничка школа природног права. Тема овогодишњег – 30.јубиларног сусрета правника била је „Праведно право и стварност. На овом скупу, у име Градске општине Палилула, учествовале су, начелница општинске Управе Марија Брајдић и секретар Скупштине општине Слободанка Ђорђевић Младеновић.

  Рад школе одвијао се у оквиру јединственог “Хексагона природног права”, а он обухвата шест катедри које представљају шест стубова правне цивилизације, а то су: право на живот, право на слободу, право на имовину, право на интелектуалну творевину, право на правду и право на правну државу. Копаоничка школа природног права је традиционални сусрет који окупља правничку стручну јавност, али и привлачи многе госте, референте и предаваче из Србије и целог света.

  Копаоничка школа природног права ове године је обележила 30 година постојања. Скуп је одржан у конгресном центру МК Моунтаин Ресорта, који је овим поводом био попуњен до последњег места. (Д.В)