Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 16.03.2016

  ПРАКТИЧНО ЗНАЊЕ И ПРИПРЕМА ЗА БУДУЋУ ПРОФЕСИЈУ

  ПРАКТИЧНО ЗНАЊЕ И ПРИПРЕМА ЗА БУДУЋУ ПРОФЕСИЈУ

  У оквиру програма наставе ГРАЂАНСКОГ ВАСПИТАЊА, ученици Гимназије „Светозар Марковић“ посетили су Градску општину Палилула у циљу упознавања са радом органа локалне самоуправе и припреме за оно што их чека у будућности.

  Председник општине Палилула Бобан Џунић угостио је директора гимназије, професоре и ђаке, који су након пријема обишли општинску Управу. “Драго ми је што су ученици дошли у оволиком броју. Ово је могућност да се виде како то функционише општинака Управа, које послове обављају општински службеници, у каквим условима раде. Ја сам им у старту рекао да у општини Палилула влада ред, рад и дисциплина, нагласио је председник ГО Палилула Бобан Џунић.

  Начелница Управе Марија Брајдић, организовала је обилазак општинских служби и упознавање ученика са процесом рада општинске управе у пружању услуга грађанима. УПРАВА Градске општине Палилула-Ниш пружа услуге грађанима у складу са високим стандардима рада. Менаџмент општине на челу са председником промовише и охрабрује све запослене да узму активно учешће у активностима побољшања процеса рада. Систем менаџмента квалитетом је саставни део пословне политике и све активности на његовом успостављању, одржавању и континуалном побољшању су усклађене са релевантном законском регулативом.

  Ови часови практичне наставе су много забавнији него учење из књига. Брже се научи и не заборавља каже Немања Игњатовић ученик Гимназије “Светозар Марковић”. Гимназијалци су имали прилику да виде како функционишу правна и финансијска служба општине, служба кабинета председника, шта то раде комунални инспектори и чему служи Канцеларија за брзе одговоре и Канцеларија за младе.

  Гимназија “Светозар Марковић” има око 1000 ученика. Поред четири разреда средње сколе, ту су и специјална одељења за талентоване физичаре и математичаре. (Д.В)