Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 23.11.2017

  ПОВОДОМ НЕДЕЉЕ ЖЕНА СА ИВАЛИДИТЕТОМ СУСРЕТ И РАДИОНИЦА

  ПОВОДОМ НЕДЕЉЕ ЖЕНА СА ИВАЛИДИТЕТОМ СУСРЕТ И РАДИОНИЦА

  Поводом обележавања Недеље жена са инвалидитетом, Удружење „Из Круга“ организовало је 23.новембра психолошку радионицу на тему „Оснаживање младих са инвалидитетом на родитељство“ и сусрет са представницима локалних власти, образовних установа, удружења и донатора. Јасмина Бараћ Перовић, председница удружења „Из Круга“ Ниш, истакла је да младе са инвалидитетом треба оснажити за родитељство, да се жене са инвалидитетом прикажу са свом лепотом и снагом коју носе у себи, и помоћи да остваре своја права која им по Уставу припадају.

  Учеснике овог скупа, чланове Удружења „Из Круга“ поздравио је и председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, који је истакао добру сарадњу са овом организацијом у решавању бројних захтева особа са инвалидитетом, као што је организован превоз, приступна рампа, услуге општинске Управе. Након радионице, коју је у простору ресторана „Месечев конак“ одржала др Јелисавета Тодоровић, редовни професор на департману за психологију Филозофског факултета Универзитета у Нишу, приређен је коктел за бројне госте који су у протеклој децени рада Удружења дали велику подршку.

  Један од основних циљева Удружења, по речима Јасмина Бараћ Перовић је да оно утиче на промену свести о равноправности особа са инвалидитетом, посебно жена. Удружење организује низ активности, међу којим је СОС телефон, правна помоћ и заступање на суду, као и психолошка подршка и оснаживање жена са инвалидитетом. Удружење „Из Круга“ Ниш основано је 2007. године, има велики број корисница. Активности Удружења подржава Град Ниш, градске општине као и Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику Владе Републике Србије.(Д.В)