Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 23.08.2016

  ПОНОВО РАДИ ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА У НАСЕЉУ „МИЛКА ПРОТИЋ“

  ПОНОВО РАДИ ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА У НАСЕЉУ „МИЛКА ПРОТИЋ“

  Здравствена станица у насељу „Милка Протић“, у Градској општини Палилула, која је због реконструкције објекта била затворена неколико месеци, почела је са радом. У присуству руководства општине Палилула, Дома здравља у Нишу и градоначелника Ниша, означено је ново раздобље здравствене заштите становника у објекту који је више од пола века у здравственој мисији. Све је почело у јеку предизборних активности када је, услед оштећења кровне површине здравствене станице донето решење санитарне инспекције о привременоиј забрани рада, истакао је др Милорад Јеркан, директор Дома здравља у Нишу. Уследила је иницијатива Савета грађана насеља „Милка Протић“, да се хитно санира оштећење објекта.

  Руководство општине Палилула у договору са менаџментом Дома здравља у Нишу, пронашло је могућност да се у року од три месеца обави реконструкција крова овог здравственог објекта.
  Услуге здравствене заштите у општини Палилула организоване су у једанаест здравствених станица-објеката. Пре четири месеца омогућили смо отварањре нове здравствене амбуланте у селу Чокот а данас је отпочела са радом и здравствена станица у насељу „Милка Протић“, каже Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула. Ка овим здравстеним станицама опредељено је више од 30.000 грађана а преглед пацијената тренутно обавља 23 лекара. На овај начин, приближавањем здравствене заштите становницима, остварује се програм који даје веће финансијске уштеде. Од наших локалних управа и здравствених установа се очекује, истиче председник општине Палилула, да на путу европске интеграције Србије приступимо спровођењу и оног дела препорука Светске здравствене организације и Европске уније, које говоре о заштити здравља али и о унапређењу здравља.

  По речима Адријане Анастасов, председнице Скупштине ГО Палилула, у Акционом програму развоја општине, здравствена заштита становника, унапређење рада и опремање здравствених објеката – амбуланти и проширење делатности здравствених служби на територији општине, истакнута је као приоритет рада новог руководства. На састанку са менаџментом Дома здравља у Нишу, који је одржан недавно у просторијама општине, оценили смо да имамо веома добру сарадњу са овом установом примарне здравствене заштите.

  Почетком септембра и током октобра месеца у сарадњи са Домом здравља у општини Палилула наставиће се са акцијама «Базар здравља», Од 04.септембра до 29.октобра, провером здравља у оквиру акције «Приближимо се пацијентима», биће обухваћено становништво у шеснаест села општине Палилула. Медицинске екипе Дома здравља посебно ће сагледати старе, мање покретне и непокретне пацијенте. (Д.Видојковић, ЕКОполис, фото)