Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 18.02.2020

  ПОМОЋНИК МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ ЗА РУРАЛНИ РАЗВОЈ АЛЕКСАНДАР БОГИЋЕВИЋ О ПОДСТИЦАЈИМА У ПОЉОПРИВРЕДИ У НИШАВСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

  Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, присуствовао је састанку са помоћником министра пољопривреде за рурални развој Александром Богићевићем, чији је домаћин била начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, На овом скупу, који је окупио председнике градских општина Ниша, локалних самоуправа Нишавског округа, представнике надлежних градских и служби локалних самоуправа за област пољопривреде, земљорадничких задруга и удружења са територије Нишавског управног округа, представљене су мере актуелних подстицаја у пољопривреди за 2020. годину.

  Помоћник министра пољопривреде је истакао да ове године држава издваја милион ипо динара за подстицај младих који желе да баве пољопривредом и да је до сада стигло на адресу Министарства 5500 пријава што је неколико пута више него ранијих година. Млади треба да остану на селу а они који су отишли да се врате и обнове пољопривредну производњу, зато су мере Министарства пре свега намењене младим пољопривредницима, речено је на данашњем састанку.

  Министарство је предвидело да млади пољопривредници могу куповати земљу до 50 хектара на 20 година кредита, што је још једна од подстицајних мера за опстанак и развој села и пољопривреде. Начелница Нишавског управног округа је истакла да је овај сусрет инициран на последњем Савету Нишавског управног округа, јер је много питања локалних самоуправа, савеза, пољопривередника на које се одговори могу добити у непосредном контакту са представницима Министарства.

  „ Значајно је за све наше локалне самоуправе да је Министарство пољопривреде припремило бројне подстицајне мереа које се односе на осигурања регистрованих пољопривредних газдинстава, решавање проблема наводњавања и противградних станица које ће убудуће бити аутоматизоване“, нагласила је начелница Округа Драгана Сотировски.(Д.В.,28.02.2020.)