Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 25.03.2017

  ПОЛЕТАРАЦИ И ПЧЕЛИЦЕ „ПОЗДРАВИЛИ“ ДОЛАЗАК ПРОЛЕЋА

  ПОЛЕТАРАЦИ И ПЧЕЛИЦЕ "ПОЗДРАВИЛИ" ДОЛАЗАК ПРОЛЕЋА

  Око 250 полетараца и пчелица са својим вођама, из осам одреда извиђача Града Ниша, окупили су се у Спомен парку „Бубањ“ на традиционалној акцији „Љубичице, лепо ти је лице“. Учеснике ове активности најмлађих чланова извиђачке организације Ниша, узраста од 7 до 11 година, након уводне речи Момчила Петковића, старешине Савеза Извиђача града Ниша, поздравио је Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула а акцију је отворио генерал потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске Србије. Генерал Симовић је истакао значај постојања и важност садржаја рада извиђачке организације у психофизичком развоју младих и у одбрани земље.

  Одред извиђача „Краљ Петар – Први“, седамнаест година је домаћин и организатор ове активности која је замишљена као извиђачки поздрав пролећу и представља прво веће окупљање нишких полетараца и пчелица почетком године, каже Петар Стаменковић, старешина одреда. Спомен парк „Бубањ“ у Градској општини Палилула је идеално место за наше активности у природи. Ове године полетарци и пчелице су се такмичили на полигону спретности, у познавању путних знакова, штафети, игри меморије, извиђачком квизу, и у још неколико теренских игара намењених овом узрасту. У програмском делу савладани су захтеви вештине „Ватрогасац“, уз помоћ припадника нишке Ватрогасне бригаде и Добровољног ватрогасног друштва.

  Најуспешнија је ове године била екипа јата „Пингвини“ из одреда „Краљ Петар – Први“. Друго место је освојила екипа „Нааааар“ из одреда „Лола“ а треће место је припало полетарцима и пчелицама одреда извиђача-поречана Школски брод „Јадран“. У завршном делу акције „Љубичице, лепо ти је лице“, малишани и њихове вође-предводници имали су могућност да се опробају у јахању коња, захваљујући дугогодишњој сарадњи одреда са Управом Коњичког клуба „Нониус“. Иначе, поводом Дана државности, ове године је Савезу извиђача града Ниша за изузетне резултате, додељен орден – Златна медаља за изузетне заслуге. (ЕКОполис)