Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 26.04.2016

  ПОЧЕО САЈАМ ТУРИЗМА У НИШУ -„МЕРАК НЕМА ЦЕНУ“

  ПОЧЕО САЈАМ ТУРИЗМА У НИШУ -„МЕРАК НЕМА ЦЕНУ"

  У нишкој хали Чаир, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, у присуству бројних званица, туристичких посленика, отворио је 17. Међународни сајам туризма и активног одмора. На сајму, који се одржава под слоганом „Мерак нема цену“, присутно је око 130 излагача, углавном са југа Србије, али и из Републике Српске, Мађарске, Грчке, Црне Горе и Бугарске. Поред туристичких организација и агенција које традиционално учествују на нишком Сајму туризма, своје туристичке потенцијале презентовале су и нишке градске општине.

  Председник општине Палилула, Бобан Џунић, у сусрету са новинарима изјавио је да општина Палилула има изузетне туристичке потенцијале и да је препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша. Једна од манифестације која промовише ове вредности је и „Палилулско вече“ која се одржава почеткомк јуна месеца у Данима Светог цара Константина и царице Јелене.

  Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је истакао да је важно што сајам промовише гастрономију пошто је храна један од наших најважнијих ресурса, али на жалост ми до сада нисмо успели да Србију позиционирамо као земљу са гастрономским имиџом. Он је најавио да ће Министарство трговине ове године финансијски помоћи одржавање џез фестивал „Нишвил“.

  „Ниш нуди туристима одмор у природи која је иделна за бављење екстремним спортовима, богато археолошко наслеђе, одличне фестивале и одличну гастрономску понуду“, изјавио је директор Туристичке организације Ниш Урош Парлић. Према његовим речима, Ниш у последње две године бележи раст броја туриста за девет одсто.
  Сајам туризма и активног одмора биће отворен у хали „Чаир“ до четвртка 28. априла.(Д.В)