Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.06.2018

  ПО ЗАВРШЕТКУ ОБУКЕ ПОСАО У ФАБРИЦИ „ЛЕОНИ“

  ПО ЗАВЕШЕТКУ ОБУКЕ ПОСАО У ФАБРИЦИ „ЛЕОНИ“

  У Компанији „Леони“ Србија у Нишу, потписан је тројни уговор о финансирању програма обуке на захтев послодавца за Локални акциони програм запошљавања Палилула. Потписивањем уговора између Градске општине Палилула, компаније „Леони“ и Националне службе за запошљавање-Филијале Ниш пружена је прилика да се 25 незапослених лица са територије општине Палилула обучи, а након тога и запосли у компанији „Леони“.Полазници ће проћи двомесечну обуку за позицију радника у производњи у периоду од 11.јуна до 10.августа, а након тога засновати радни однос у фабрици, чијем је недавном свечаном отварању присуствовао и председник Републике Србије Александар Вучић. Након протоколарног потписивање уговора, полазнике обуке, поздравили су и пожелели успех и почетак рада, председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, директор Филијале Ниш НСЗ Бобан Матић и менаџерка људских ресурса у компанији „Леони“ Драгана Петровић.

  Према подацима НСЗ Филијала Ниш, на територији ГО Палилула је 8.877 незапослених лица а од тог броја је 3.786 жена. „Планирамо да у сарадњи са Националном службом за запошљавање и послодавцима наставимо са овим видом активне политике запошљавања лица са територије наше општине и тиме пружимо свој допринос у борби са незапосленошћу“, нагласио је председник општине Палилула Александар Ждрале. „Полазницима обуке желим пуно среће и напретка у раду а ми ћемо се потрудити да у сарадњи са руководством општине Палилула и у наредном периоду укључимо још већи број лица“, истакао је Бобан Матић директора Филијале Ниш НСЗ.

  У Србији је на крају 2017. године на евиденцији Националне службе за запошљавање (НСЗ) било 617.000 незапослених, што је 14 одсто мање него 2016. године, а стопа незапослености је пала испод 13 одсто. За све програме и мере активне политике запошљавања НСЗ је у 2018. издвојила 3,65 милијарди динара и додатних 550 милиона динара за запошљавање особа са инвалидитетом“, Мере активне политике запољавања у 2018. години, као приоритетну категорију сагледаваће теже запослива лица: незапослене без квалификација и нискоквалификоване, вишак запослених, избегла и расељена лица, особе са инвалидитетом и Роме.

  „Хвала вам што сте препознали прилику да можете да остварите своју каријеру у компанији Леони. Желим вам пуно успеха у учењу и раду“, истакла је овим поводом Драгана Петровић, менаџерка људских ресурса у компанији „Леони“ Ниш. Компанија „Леони“ у три фабрике у Србији упошљава око 7.000 радника и бави се производњом аутомобилских каблова за возила „јагуар“, „БМW“ и „ландровер“. Део је „Леони групе“, светског лидера у производњи каблова и оптичких влакана, која у свету запошљава око 76.000 радника у 32 земље. (Текст-фотографије Д.Видојковић, ЕКОполис)

  ИСДУ-ЉУДИ: ОБУКА за посао у фабрици „ЛЕОНИ, аутор Милена Видојковиц, видео запис ЕКОполис