Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 19.01.2016

  ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ НА СВРЉИШКОМ ТИМОКУ

  ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ НА СВРЉИШКОМ ТИМОКУ

  Пливало се за Часни крст, на празник Богојављање и у Сврљигу, а победник петог такмичења у пливању је Александар Робовјановић.

  Пред бројним грађанима, руководством општине Сврљиг, у присуству министра одбране Братислава Гашића, председника Градске општине Палилула-Ниш Бобана Џунића, посланика Милијe Милетића и других високих функционера, дванаест пливача пливало је на реци Сврљишки Тимок, код спортског центра “Пастириште“, у такмичењу за Часни крст. Температура воде тек неколико степени изнад нуле није обесхрабрила дванаест такмичара, од којих је најмлађи Немања Давидовић са само 15 година. Најбољи међу њима, ове године био је Александар Робовјановић. «Поносан сам на овај успех, али и на све учеснике петог такмичења у пливању за Часни крст у Сврљигу, изјавио је победник Робовјановић.

  По речима Јелена Трифуновић председнице Општине и Организационог одбора, манифестација „Богојављање 2016“ је одржана успешно. Почело се са Богослужењем и освећењем Богојављенске водице у цркви цар Константин и царица Јелена, обављен је лекарски преглед такмичара у Дому здравља „Др Љубинко Ђорђевић“ а затим се кренуло према спортском центру Пастириште, улицом „Др Миленка Хаџића“. Учеснике пливања за Часни крст и госте домаћини су послужили чајем и сврљишким специјалитетом «белмужом».