Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 31.05.2018

  ПЕТНАЕСТ ГОДИНА „ЕКОПОЛИС ФЕСТА“ У НИШУ

  ПЕТНАЕСТ ГОДИНА „ЕКОПОЛИС ФЕСТА“ У НИШУ

  “ЕКОПОЛИС фест“ – 15.Међународна смотра еколошког и археолошког филма, биће отворен вечерас у ДЕЛИ центру у Нишу у 18 сати. На Програму овогодишње Смотре од 31.маја до 06.јуна биће приказано 20.филмова из: Италије, Немачке, Црне Горе, Бугарске и Србије.

  По речима организатора, Медијске еколошке мреже ЕКОПОЛИС, пројекције филмова одвијаће се четири дана у ДЕЛИ простору (четвртак, петак, понедељак и уторак) у недељу су пројекције на видео панелима на Палилулској вечери а у плану је и гостовање у Медиа центру Бор и Дому културе Књажевац. Биће обележен и Светски дан заштите животне средине-5.јуни промоцијом остварења Владимира Манића и Завода за заштиту природе Србије. Организатори и реализатори ЕКОполис феста су Медијска еколошка мрежа Србије-ЕКОполис-Градска општина Палилула уз подршку Народног музеја у Београду, Завода за заштиту природе Србије-Канцеларија у Нишу, Филозофског факултета у Нишу- Департман за комуникологију и новинарство, културних центара и амбасада иностраних земаља (ове године је то: Италијански институт за културу, Гете институт, Општина Пирдоп у Бугарској), Србског ученог друштва, ММУУ „Цар Константин“, Удружења стваралаца Ниша.

  Председник Савета Смотре је проф.др Владета Радовић. По речима уметничког директора Смотре Драгана Видојковића, ЕКОПОЛИС је национална медијска еколошка мрежа, са седиштемо у Нишу. Активности мреже усмерене су ка повећању нивоа интересовања јавности у региону, посебно младих о заштити и унапређења животне средине уз укључивање стручне јавности, филмских и тв ствараоца, новинара, да активно учествују у информисању и образовању јавности за одрживи развоју и неговање наше културне баштине и наслеђа.