Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 13.04.2016

  ПАРКОВНЕ ПОВРШИНЕ – ЗЕЛЕНЕ ОАЗЕ У НАСЕЉИМА ПАЛИЛУЛЕ

  ПАРКОВНЕ ПОВРШИНЕ - ЗЕЛЕНЕ ОАЗЕ У НАСЕЉИМА ПАЛИЛУЛЕ

  Захваљујући предлозима Савета грађана, уочени су и сагледани бројни инфраструктурни проблеми у насељима општине Палилула. Зелена површина у насељу Делијски вис, по речима председника Градске општине Палилула Бобана Џунића је још један од неуређених простора који је током лета зарастао у коров, место за одлагање отпада. Након постављања мини пијаце, у договору са грађанима обезбедили смо да ову парковну површину уредимо.

  У непосредној близини је и Спомен комлекс Војиничког гробља. Често долазе делагације из земље и иностранства па је недопустиво да овај део насеља буде неуређен.
  За почетак, испред зграда, поред минои пијаце, уредили смо травнату површину, истиче председник Џунић, поставили вејник, клупе, парковни мобилијар за наше најмлађе становнике. Обновили смо и табле на кошаркашком игралишту. Подршку нам је пружило и ЈКП Паркинг сервис Ниш и директор доц др Марко Јанковић.

  Пројектне активности општине Палилула, прекогранична и регионална сарадња, подстакле су нас да у општини Палилула одговорно разговарамо о актуелним питањима очувања биодиверзитета и заштити животне средине, утицају климатских промена; еколошки исправном понашању. Активностима на уређењу зелених површина, по оцени председника општине Палилула, осим доприноса оплемењивању животног простора грађана, приближићемо се стандардима ЕУ који прописују минимум 25 квадратних метара зелених површина по становнику у насељеним местима.(Д.Видојковић)