Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 23.04.2016

  ПАРКОВНА ПОВРШИНА У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС

  ПАРКОВНА ПОВРШИНА У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС

  У Oпштини Палилула одговорно се ради на уређењу зелених површина. Парковни простор, поред Војничког гробља је годинама неуређен. Током лета зараста у коров и место је за одлагање отпада. У договору са грађанима обезбедили смо да ову парковну површину уредимо, каже Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Радови су отпочели у сусрет обележавању Дана планете. Резултати су видљиви. Уређене стазе, постављени војници са клупама. Данас сам овде са грађанима овог насеља и радујем се што ће овај простор коначно бити уређен и погодан за безбедну игру наших најмлађих становника Палилуле-нагласио је председник општине Палилула. Војничко гробље, које се граничи са овом зеленом површином често посећују делагације из земље и иностранства па је недопустиво да овај парк буде неуређен.

  Душан Новаковић који живи у овом насељу више од 26 година каже да се, сем повременог чупања траве, у овај простор између тзв.војних зграда на Делијском Вису није улагало. Зато и нису много очекивали када су се обратили општини Палилула. Али се испоставило да је то ипак био прави потез. Морам да признам да сам био сумњичав, јер протеклих година ништа није рађено. Али сам и ја, као и комшије, пријатно изненђен. Сада је лепо, али биће још лепше кад се све заврши. Увече је овде пуно деце и људи – има око 500 станова, а ово је једини парк у околини, каже Новаковић.

  За сада је уређен мобилијар, поплочана стаза, уведено је парковско осветљење, а предстоји постављање клупа и канти за отпатке. Средства је издвојила општина Палилула. Очекујем да комшије чувају овај парк. А ми ћемо донирати и видео надзор, тако да ћемо бити и у сталној комуникацији са полицијом, каже Бобан Џунић. У општини Палилула истичу да осим доприноса оплемењивању животног простора грађана, овом акитивношћу локална власт се приближава стандардима ЕУ који прописују минимум 25 квадратних метара зелених површина по становнику у насељеним местима. (Д.Видојковић)