Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.08.2016

  ПАЛИЛУЛСКИ ТУРНИР У БАСКЕТУ ПОВОДОМ ДАНА МЛАДИХ

  ПАЛИЛУЛСКИ ТУРНИР У БАСКЕТУ ПОВОДОМ ДАНА МЛАДИХ

  Градска општина Палилула и Канцеларија за младе Града Ниша, обележили су Међународни дан младих, организовањем такмичења у БАСКЕТУ и дружење младих, на спортским теренима ОШ “Бранко Миљковић“. Ову спортску манифестацију, која је окупила осам екипа, представника нишких градских општина, отворио је Бобан Џунић, директор Електродистрибуције Ниш, до недавно председник Градске општине Палилула.

  О Међународном дану младих и активности младих говорили су: Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула, Лазар Динић, члан Већа ГО Палилула, Стеван Живковић, координатор Кацеларије за младе Града Ниша.

  Цео програм је осмишљен тако да ставља акценат на квалитетно провођење слободног времена младих, промоцију мобилности младих, указује на актуелна питања која утичу на положај омладине у друштву, истакао је Александар
  Ждрале, председник општине Палилула.

  Прво место на турниру у баскету освојила је екипа општине Нишка Бања, друго место млади Електродистрибуције Ниш а треће Градске општине Палилула. Такмичарима је уручио пехаре и захвалнице Лазар Динић, члан Већа ГО Палилула.

  Светске Конференције министара задужених за омладину и прогласила 12.август Међународним даном младих. Генерална скупштина УН усвојила је 1999. године Резолуцију 54/120, којом се прихвата препорука. Дан младих је замишљен као дан када је пажња усмерена на проблеме младих широм света и када се указује на промене које млади чине у животу своје заједнице, а у Србији се обележава од 2007. године, када је поново основано Министарство омладине и спорта. Д.Видојковић, ЕКОполис, фотографије